IMG_69731Με αφορμή το κέιμενο του Μενέλαου Λουντέμη,  στην ανάρτηση «Έλα στο Βόλο ταξιδευτή«,  τα φεραιάκια γράψανε το παρακάτω κείμενο:

IMG_6132Όποιος δεν είδε τον Άγιο Γεώργιο να πάει να τον δει κι αν τον είδε να πάει να τον ξαναδεί. Γιατί το χωριό τούτο είναι γεμάτο καθαρό αέρα και πολλές πηγές με τρεχούμενο νερό που μπορείς να ξεδιψάσεις. Κι αν πάλι αισθάνεσαι πεινασμένος, κάνε μια στάση στις όμορφες ταβέρνες στο κέντρο του χωριού. Κι αφού φας, πήγαινε να δεις το σχολείο, ένα όμορφο κτίριο στο ύψωμα του λόφου.

Έλα στον Άγιο Γεώργιο να δεις βουνά, τους κάμπους, τα ουράνια, τα πέρα βουνά, τα μαγαζιά, τις εκκλησιές,τις ταβέρνες, να αναπνεύσεις την ωραία φρεσκάδα του αέρα.
panoram ag.georgios1Όποιος δεν είδε τον Άγιο Γεώργιο να πάει να τον δει κι αν τον είδε να πάει να τον ξαναδεί. Να δει από ένα ύψωμα τα δυο βουνό τον Όλυμπό και τον Κίσσαβο, τα δυό βουνά να μαλώνουν.

IMG_64061Έλα στον Άγιο Γεώργιο, έλα την άνοιξη που ανθίζουν τα λουλούδια, έλα στα μαγαζιά με τα ωραίο φαγητά τους, στα πάρκα με τα ψηλα τα δέντρα και τα λουλούδια με τις ωραίες μυρωδιές τους. Να δεις το συντριβάνι, τον Άγιο Αθανασάκο, το γήπεδο, το χορευτικό, τις παιδικές χαρές, τις ελιές και τα πανέμορφα δέντρα. Τον καθαρό άερα, τη φύση, τα λουλούδια και τα φτηνά μαγαζιά. Έλα να γνωρίσεις τους πρόσχαρους ανθρώπους και να ξεκουραστείς στα πλατάνια της πλατείας. Να επισκεφτείς τα πάρκα που είναι διάσπαρτα στο χωριό.img_3132Έλα στον Άγιο Γεώργιο ταξιδευτή να δεις τα χωράφια που έχουν καλλιεργήσει. Να συνεχίσεις τη μέρα σου με καθαρό άερα, να μυρίσεις τα όμορφα λουλούδια, να βλεπείς τα ζώα να βοσκάνε και τα αρνάκια να χοροπηδάνε

img_31423

Έλα και πήγαινε  στο βουνό, άκουσε τα πουλιά να κελαηδούνε, μύρισε τον καθαρό άερα, μύρισε τα λουλούδια, δες τα προβατάκια, τίς κότες, τις γαλοπούλες και τα άλογα. Μην ανέβεις στο αμάξι καθόλου. Να περπατήσεις γύρω γύρω απ’το χωριό να δεις παλιά και καινούρια σπίτια, να πάς μέχρι το Μαυρόβουνο, να καθήσεις να ηρεμήσεις. Μετά πήγαινε στην εκκλησία να προσευχηθείς.

IMG_6977

Έλα να επισκεφτείς την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Έλα και δες το καμπαναριό της που έχουν τη φωλιά τους πελαργοί. Πήγαινε μετά στο διπλανό δασάκι να ξεκουραστείς στον ίσκιο του. Μπορείς ακόμα να δείς και το μνημείο των ηρώων που είναι στο κέντρο του χωριού και το διπλανό παλιό σχολείο, που τώρα είναι αποθήκη για αρχαία.

img_3173

Πίσω από το παλιό σχολείο υπάρχει μεγάλη παιδική χαρά όπου τα παιδιά μπορούν να περνάνε όμορφα απογεύματα.

Κι όταν νυχτώσει μπορείς να δειπνήσεις στις ξακουστές ψησταριές στο κέντρο του χωριού. Γεμάτες κόσμο και κοψίδια, να μυρίζεις και να σου ‘ρχεται να ορμήξεις να τα γευτείς! Έλα στον Άγιο Γεώργιο και θα χαρείς! Έχουμε ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία σουβλάκια…Να φας ψητό κρέας, τις ωραίες σαλάτες και να πιείς γλυκό κρασί.

Έλα στον Άγιο Γεώργιο ταξιδευτή, να δείς τον τόπο μου, τις ψησταριές, τα μαγαζιά και τις καφετέριες κι ό,τι άλλο βάζει ο νους σου! Έλα όπως μπορείς, μόνο έλα! Θα σε περιμένουμε κάθε μέρα, χρόνο, μήναΜια επίσκεψη δε βλάπτει!

Περισσότερες φωτογραφίες στις Εικόνες του χωριού μου

About Δημήτρης Λεπίδας

Διδάσκω αεί διδασκόμενος!

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η Μαρία λέει:

    Και καλά παιδιά,όμορφα και καλά παιδιά,έξυπνα παιδιά,ευγενικά παιδιά,ωραία παιδιά -όλοι οι δάσκαλοι έχουν να το λένε και να το καμαρώνουν!! Μπράβο μικροί λουντέμηδες! Τώρα που κυνηγάτε τους ανέμους,καμαρώστε και φροντίστε το υπέροχο πραγματικά χωριό σας! Έλα στον Άγιο Γεώργιο ταξιδευτή…

  2. Ο/Η χρηστος μπουριτας λέει:

    Κυριε τι αξιζουνε

  3. Ο/Η sofia λέει:

    κυριε οι φωτογραφιεσ που βαλατε κανουν πιο ωραιο το κειμενο

    • Ο/Η Dimedu λέει:

      Πολύ ωραία παρατήρηση Σοφία!Πράγματι, το κείμενο σας ζωντανεύει με τις κατάλληλες φωτογραφίες.

  4. Ο/Η χρηστος μπουριτας λέει:

    Κυριε πως ζοντανευει αφου ειναι φοτογραφιες

  5. Ο/Η Μαρία λέει:

    Δεν είναι απλές φωτογραφίες Χρήστο, αλλά φωτογραφίες του παραδεισένιου χωριού μας με τα κρυφά μυστικά του…

  6. Ο/Η Μαρία λέει:

    Μπράβο Μαρία!!!!!!!!!Χρήστο Μπουρίτα,πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα μέσα από άλλο πρίσμα-αλλά τι σου λέω,-γίνε λίγο ποιητής,οι λέξεις έχουν τόσα νοήματα…

  7. Ο/Η Dimedu λέει:

    Πολύ όμορφα τα λένε και οι δυο Μαρίες!

  8. Ο/Η matina!!!! λέει:

    Κύριε ωραίο το κείμενο των παιδιών και επίσης είναι ωραίες και οι εικόνες είναι σαν να το ζωντανεύεται και να το κάνετε ένα απολαυστικό και ένα παραδεισένιο χωριό που όπιως το επισκευτεί θα καταλάβει πως όλα αυτά είναι μια αλήθεια γιατί έχουμε το πιο ωραίο χωριό και μας αξήζει…….!!!!!!!!

    • Ο/Η Dimedu λέει:

      Σε ευχαριστώ πολύ Ματίνα για τα όμορφα λόγια σου!Πράγματι αυτό θα ήθελα από εσάς: να αγάπάτε τοn τόπo σας και να προσπαθείτε να τον αναδείξετε!

  9. Ο/Η χρηστος μπουριτας λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΩΜΟς ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  10. Ο/Η ΙΣΜΗΝΗ λέει:

    κυριε εκανα Email

  11. Ο/Η ΙΣΜΗΝΗ λέει:

    γεια σας παιδια

  12. Ο/Η χρηστος μπουριτας λέει:

    Για σου Ισμηνη τι κανεις

Σχολιάστε