Τι είναι το Class Dojo και οδηγίες χρήσης

Το Class Dojo είναι μια έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης συμπεριφοράς μαθητών που δοκιμάσαμε και ενθουσίασε τα παιδιά.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να επιβραβεύει, κυρίως, τη θετική συμπεριφορά, όπως την ομαδικότητα,  τη συμμετοχή, την προσπάθεια, τη βοήθεια στους άλλους και να κρατά τους μαθητές σε εγρήγορση.  Εμείς προσθέσαμε επιπλέον και μια σειρά από  αρχές που θέλουμε να έχουν τα Φεραιάκια,  όπως,  φαντασία, φιλοτιμία, φιλεργία, φιλομάθεια,  φιλαναγνωσία κ.α,  και ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τα μικρα τερατάκια του class Dojo! Κάθε φορά που κάποιος μαθητής επιδεικνύει ιδιαίτερα κάποια θετική συμπεριφορά,  παίρνει ένα βαθμό και αυξάνει το ποσοστό της θετικής του συμπεριφοράς.
Από την άλλη, επειδή υπάρχουν,  δυστυχώς, σε κάθε τάξη  και κάποιες αρνητικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, το να μην κάνει κάποιος συστηματικά τις εργάσίες, να μιλάει στην τάξη ή να γκρινιάζει (ναι, το έχουμε κι αυτό!),  με την εφαρμογή αυτή τις υποδεικνύουμε για να τις εξαλείψουμε, όσο είναι δυνατο.

wpid-Photo-7-Νοε-2013-1023-μ.μ..jpg

Οι γονείς, και το κάθε παιδί,  μπορούν να μπαίνουν στη σελίδα  από το σπίτι τους με τους κώδικούς που εκτυπώσαμε και να παρακολουθούν την πρόοδο και συμπεριφορά  του παιδιού  τους. Τα παιδιά επιπλέον, μπορούν να αλλάζουν το «τερατάκι»-αβατάρ τους,  τη μορφή τους  δηλαδή, στην εφαρμογή.

Στο βίντεο παρακάτω  μπορείτε να δείτε τη  περιγραφή της λειτουργίας της εφαρμογής (δυστυχώς μόνο στα αγγλικά) αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικά τα κινούμενα σχέδια και θα πάρετε μια ιδέα.

Στις  εικόνες υπάρχουν οδηγίες για  τον τρόπο εγγραφής.

 

About Δημήτρης Λεπίδας

Διδάσκω αεί διδασκόμενος!

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η Μαρία λέει:

    Έξυπνο,αλλά δεν το έχω καταλάβει καταλάβει πολύ καλά κ.Δημήτρη!

  2. Ο/Η matina!!! λέει:

    Τα χελιδόνια φεύγουν Τα χελιδόνια πριν λίγους μήνες έφυγαν κάπου εκεί αρχές του Οκτώβρη.Τα χελιδόνια έρχονται κάθε άνοιξη και φεύγουν το φθινόπωρο.Είναι πολύ καλά πουλιά και όλοι οι άνθρωποι νομίζω ότι τα αγαπάνε.ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!! ΜΑΤΙΝΑ!!!

  3. Ο/Η Αθανασία λέει:

    Τα νέα του χωριού
    Το καλοκαίρι με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας αρχικά χορέψαμε (παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Ρωμυλία) στην πλατεία του χωριού οπού ήρθε και το χορευτικό της Χλόης και μοιράστηκαν αναμνηστικά βραβεία. Έπειτα χορέψαμε στο σχολείο μας με φαγητό και ποτά για τον κόσμο.
    Ο νεοσύστατος Σύλλογος Νεολαίας του χωριού έκανε πάρτι στην αυλή του σχολείου μας, με μεγάλη επιτυχία και κόσμο και από τα γύρο χωριά.
    Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Μαγνησίας όπως κάθε χρόνο χορέψε στο Περτούλι Τρικάλων μαζί με πολλά άλλα χορευτικά. Τα παιδιά από το χωριό μας που συμμετήχαν ήταν Κωνσταντίνος Κορώνας ,Βασίλης Κόκκαλης, Χρήστος Χαρίσης, Χρήστος Μπουρίτας , Ειρήνη Μπουρίτα, Ελένη Κόκκαλη, Ισμήνη Γελαδάρη και Μαρία Κορώνα.
    Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων πραγματοποιούν πρόβες στην κοινότητα. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος κάθε Τετάρτη στις 5.30 μ.μ.-6.30 το μικρό χορευτικό 6.30μ.μ.-7.30μ.μ. το μεγάλο . Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων κάθε Κυριακή 4.30μ.μ.-5.30μ.μ. το μικρό χορευτικό και 5.30μ.μ.-6.30μ.μ. το μεγάλο.
    Στο Βελεστίνο έγιναν τα εγκαίνια της Πλατείας Ρολογιού. Πραγματικά η Πλατεία έγινε πολύ ωραία.

  4. Ο/Η Μαρία λέει:

    Nα γράψω και για την παράσταση???

  5. Ο/Η georgia λέει:

    Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο ιατρείο στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου. Οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων για την συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας. Αφού μας εξέτασαν γυρίσαμε στο σχολείο με τους δασκάλους.
    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έγινε η γιορτή του Σχολείου μας για την επέτειο του »ΌΧΙ». Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, πήγαμε όλο το Σχολείο στην εκκλησία και από εκεί στο Ηρώον του χωριού μας για την κατάθεση των στεφανιών. Σημαιοφόρος ήταν η Μαρία Κορώνα.
    Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου γιορτάσαμε την γιορτή του Πολυτεχνείου και πήγαμε στο Ηρώον για να αφήσουμε λουλούδια.
    Φτιάξαμε ένα κήπο μικρό δίπλα από το σχολείο μας στην αυλή με την βοήθεια του Ηλία Κορώνα που το όργωσε. Φυτέψαμε μαρούλι, φράουλες και σιτάρι επίσης άλλα της εποχής όπως το σπανάκι και το κρεμμύδι.
    Θα φυτέψουμε αργότερα και κάποια δέντρα που όταν μεγαλώσουν θα μας δίνουν καρπούς. Το σιτάρι που φυτέψαμε είναι μια ποικιλία που λέγεται δίκκοκο – ζέα , με λιγότερη γλουτένη. Είχε καταργηθεί η καλλιέργεια του το 1930. Τώρα όμως αρχίζει και πάλι. Το δοκιμάσαμε σε ζυμωτό ψωμί και μας άρεσε.
    Τη σπορά την έκανε ο παππούς Κ. Γιάννης Κορώνας με το χέρι και το σπειροσάκκη όπως παλιά. Όλα μαζί τα παιδιά τα σκεπάσαμε με τις τσουγκράνες.

  6. Ο/Η vasilis.k λέει:

    Μια μερα οταν πηγαμε σχολειο ηρθαν πληροφοριες απο τα παιδια.Μας εκλεψαν ολα τα παιδια στεναχωρηθηκαν ακομα και οι δασκαλοι κατοπιν βρηκαμε αποτιπομματα οπως τσιγαρα κ.α.Ομως μας εκλεψαν ενα χρησιμο πραγμα τον υπολογιστη κατοπιν χαλασε και το Router ηταν κι αυτο χρησιμο για εμας και για ολο το σχολειο.Το χρειαζομαστε γιατι ο κυριος μπαινει στο Internet και μας δειχνει βιντεο και αλλα που χρησιμευουν στο μαθημα.Ο κυριος για χαρη μας χρεωνεται(ειναι κριμα).Σας παρακαλουμε δημε να μας φερετε ενα υπολογιστη και θα βοηθησουμε ολοι μαθητες και δασκαλοι.Αμα ενδιαφερεστε να σας πουμε την σελιδα μας ονομαζεται Φεραιακια το ονομα το πηρε απο την αρχαια »Φερα»!.Ελπιζω εγω και ολα τα παιδια του σχολειου να μας φερετε ενα υπολογιστη!.

  7. Ο/Η vasilis.k λέει:

    Η καθαριστρια φευγει ,ειναι πολυ κριμα,ηταν πολυ φιλοτιμη με τα παιδια .Στη θεση της θα ερθει αλλη κυρια γι ‘αυτο τοσα που εχει δωσει στο σχολειο να της κανουμε ενα δωρο οπως ενα μικρο μιστο θα πρεπει να ενδιαφερθουμε ολοι!.

  8. Ο/Η georgia λέει:

    ΟΙ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ

    Μια μέρα αποφασίσαμε όλοι να φτιάξουμε σελιδοδείκτες ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας. Όταν τους ζωγραφίσαμε τους πλαστικοποίησε ο κύριος και τους πουλήσαμε.
    Ήταν πραγματικά όμορφη και έκανα πολύ μεγάλη εντύπωση στους μεγάλους ανθρώπους του χωριού.
    Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε τα διαθέσαμε στο σχολείο μας.Αγοράσαμε το router.
    Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ελπίζω να το επαναλάβουμε στο μέλλον!.

Σχολιάστε